Strona 1 z 1

navigon android

PostWysłany: 23 Wrz 2012, 20:06
przez krr543
Jak wiadomo Navigon używa map firmy Navteq, czyli tej samej firmy która jest dostawcą map dla Automapy. Czy ktoś orientuje się czy mapy w Navigon Europa i Automapie Europa są te same na wszystkie kraje europejskie?
Pytam dlatego iż mapy w Automapie takich krajów jak Serbia , Macedonia i Albaniasą w Automapie są bardzo przyzwoite, niestety nie ma póki co Automapy Europa na androida, a ja chcę mieć nawigację na androida z dokładnymi mapami tych właśnie krajów.

Re: Odp: navigon android

PostWysłany: 23 Wrz 2012, 21:57
przez Logitech
Jak to nie ma na automapie Europy? Wydaje mi się, że jest gdy ostatnio szukałem.

SE Xperia Arc S LT18i - Tapatalk

Re: navigon android

PostWysłany: 28 Wrz 2012, 13:36
przez krr543
Jest Automapa Europa ale nie w wersji na androida lecz na Windows.Póki co na androida jest Automapa Polska

Re: navigon android

PostWysłany: 10 Paź 2012, 14:31
przez lordsmok
odpalałem nawigacja navigon i igo żadna nie łapała mi sygnału gps;/
automapa nie chce sie wlaczyc nawet;/
jydynie aplikacja "mapy" dziala jak nalezy aletylko przy a-gps sam gps wykrywa polozenie z dokladnascia do miasta...

Re: navigon android

PostWysłany: 11 Paź 2012, 18:14
przez krr543
Niesprawne działanie GPS to nie wina programu lecz samego modułu GPS w danym egzemplarzu smartfona. W moim LG Swift black GPS działa sprawnie w nawigacji NaviExpert i w nawigacji Google. Ostatnio korzystałem nawet z samego GPS bez łączności pakietowej( włączyłem mapy Google mając włączony przekaz danych pakietowych, następnie mając otwartą mapę Google danego terenu uruchamiłem GPS a dane pakietowe wyłączyłęm dla oszczędności baterii). Wskaźnik pozycji GPS przesuwał się( zgodnie z moją wędrówką w terenie)po mapie. działął bardzo sprawnie.
Myślę więc, że gdy GPS działa tak jak piszesz z dokładnością do miasta należy zgłosić niesprawność smartfona do serwisu

Re: navigon android

PostWysłany: 12 Paź 2012, 07:29
przez lordsmok
a odpalales inne programy Igo? navigon?
zatem zrobie tak samo dokladnie jak ty, przeprowadze jeszcze jeden test i wtedy pomysle o serwisie.
edit
sygic dziala bez problemu, po zlapaniu satelit przelaczylem sie na iGo tez dziala wtedy,
niestety ostatnio odpalilem tylko mapy iGo w trasie to przez 30min nie złapał sygnału dałem spokój;/ walka trwa....
edit2
mapy iGo za to bez problemu łapią sygnał na postoju (okolo 5min) i wtedy już można spokojnie jechać ;)