• Reklama
ZESTAW KIBICA MOŻE BYĆ TWÓJ!

Lot z 7-go piętra

Sprawy Ogólne

Lot z 7-go piętra

Postprzez guciosek » 20 Lip 2011, 00:33

Siema!
Miałem dziś taki przypadek.
Przeglądam sobie SMS'y na telefonie, a że jarałem fajkę to drugą ręką wytrąciłem sobie telefon z ręki kierując papierosa do popielniczki. Wychyliłem się za barierkę. Pozostało mi tylko patrzeć, jak leci w dół, jak telefon powoli się obraca, czas zwalnia i nagle ... "JEBUT!". Wylądował! Na szczęście w nieszczęściu lądowanie miał na trawce. W panice, lecę po schodach, w kapciach, nie ma czasu do stracenia. "Ktoś może go podnieć i będzie po fonie, jest biały dzień" myślę, i lecę jeszcze szybciej. Wybiegam z klatki, lecę za blok, pod balkon i jest na szczęście. Najadł się ziemi i trawy, klapka się delikatnie wysunęła, jak to przy otwieraniu. Dobrze że ziemia miękka po deszczu. W innych warunkach, nie było by po co lecieć, ani się spieszyć, a raczej zabrać ze sobą szufelkę i zmiotkę.
Oczyściłem "lotnika" z ziemi i trawska, poprawiłem klapkę. W myślach modlę się i naciskam przycisk włączania i ... bydle działa :lol:. Jakie było moje zaskoczenie, jak zobaczyłem wszystkie loga i system się załadował. Już myślałem że będzie cegła do przyciskania papieru.
Ta historia skończyła się szczęśliwie. Czy jest ktoś na forum, z podobnymi przeżyciami ze Swifciakiem?

Pochwały przyznane za posta: 13
Fon: LG GT540 (Titanium Silver) z Orange
ROM: EleganceSwift 5.0
Recovery: ClockWorkMod 2.5.1.8
Karta: SanDisk 8Gb Class 4 (Bez błędów)
OC max.: różnie MHz / min. 122MHz Bateria trzyma dłużej :)
guciosek

Pochwały: 20

Reklama

Zobacz co działo się dalej!

Re: Lot z 7-go piętra

Postprzez Venom113 » 20 Lip 2011, 07:05

Haha i leciał tak w dół, bezendu bezendu bezendubezen du, jak turbo dymo meeeen!
No udało Ci się. Po moim to narazie tylko ktoś przeszedł ;) cały i zdrowy :)

P.S.
Fajnie to opowiedźiałeś, tak komicznie :D

Sent from my GT540 using Tapatalk

Pochwały przyznane za posta: 2
Pomóż walczyć o aktualizację androida do 2.2 Froyo dla GT540 - Podpisz się pod petycją do LG!(To NIC nie kosztuje a nam daje większe szanse)
Kod: Zaznacz wszystko
    http://www.petitiononline.com/abcswift/petition.html

Image
Awatar użytkownika
Venom113

Pochwały: 11

Postprzez Robo831 » 20 Lip 2011, 07:19

Teraz bij rekord i puść go z dziesiątego piętra ;).

Telefon: LG GT540 Black Operator: Orange !
ROM: CM7 SDSL by miroslav_mm miroslaw SWAP: SWAP to ścierwo ! ;]
Karta SD: 8GB class 4 TOSHIBA Taktowanie procka: 825Mhz stabilnie (600-123Mhz bateria lepiej trzyma) ;).
Data zakupu: 3 Kwietnia 2011r. (przeze mnie za 395zł w Komisie tel. był kupiony przez kogoś w orange bez SIM-lock)
Ostatnie 2 telefony: Sony Ericsson W200i, a przed LG był Samsung J700.
GG: 15622258 ! Zamiast PW pisać na GG jak masz sprawę (szybciej będzie) ;).
Robo831

Miejscowość: Częstochowa
Pochwały: 71

Postprzez moniczka2586 » 20 Lip 2011, 09:13

Zarąbiste :D

Mój tylko miał przejażdżkę po schodach,wyświetlaczem w dół :D
Ale żyje...jeszcze :P

Zrób test z 13 pietra,please!
:lol:

Leci + za tworcze pisanie

Image
Zanim napiszesz post/założysz temat skorzystaj z opcji "SZUKAJ" :)
Szanuj moderatora swego bo możesz mieć gorszego ;)
Awatar użytkownika
moniczka2586

Miejscowość: Łódź
Pochwały: 49

Postprzez ukasz1234 » 20 Lip 2011, 09:16

Crash-testów głodni użytkownicy :lol:

Image
#1. Przed napisaniem nowego tematu skorzystaj z wyszukiwarki. Staraj się stosować zasadę "jeden problem - jeden temat".
#2. Zakaz używania wulgaryzmów oraz ich kropkowania w postaci *****.
#3. Zakaz proszenia o pochwały poprzez pisanie w postach oraz w podpisach (sygnaturce).
#4. Na forum obowiązuje kodowanie linków [code].
#5. Na Shoutboxie zabronione są prośby o pomoc w sprawach smartponów.
Awatar użytkownika
ukasz1234

Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Pochwały: 137

Postprzez guciosek » 20 Lip 2011, 12:24

Jak Swifciak będzie miał wyższe loty, to wam to opowiem. Mieszkam w wieżowcu i akurat znam kogoś na 10-tym piętrze, ale pod jego balkonem już nie ma takich dobrych warunków na lądowanie xD
Fon: LG GT540 (Titanium Silver) z Orange
ROM: EleganceSwift 5.0
Recovery: ClockWorkMod 2.5.1.8
Karta: SanDisk 8Gb Class 4 (Bez błędów)
OC max.: różnie MHz / min. 122MHz Bateria trzyma dłużej :)
guciosek

Pochwały: 20

Postprzez dad » 20 Lip 2011, 15:13

Mi wypad, z 4 pietra tak samo na trawe, to nawet sie klapka nie otworzyła.
dad

Postprzez piotrlis » 20 Lip 2011, 15:45

Aż wstyd , bo mój spadł tylko z biurka na panele wyświetlaczem do dołu , zrobiło się 5 rys ale reszta działa do dziś :D
SONDA - kto tworzył/tworzy najlepsze modyfikacje dla Swifta?

TAB GoClever A103 || 1.2GHZ || Official 4.0.3 ICS || 8GB SD
Awatar użytkownika
piotrlis

Miejscowość: Szczecin
Pochwały: 35

Re: Re: Lot z 7-go piętra

Postprzez Venom113 » 20 Lip 2011, 17:58

guciosek napisał(a):Jak Swifciak będzie miał wyższe loty, to wam to opowiem. Mieszkam w wieżowcu i akurat znam kogoś na 10-tym piętrze, ale pod jego balkonem już nie ma takich dobrych warunków na lądowanie xD

To może ciśnij nim na wcześniej przygotowaną poduszkę :D

Pomóż walczyć o aktualizację androida do 2.2 Froyo dla GT540 - Podpisz się pod petycją do LG!(To NIC nie kosztuje a nam daje większe szanse)
Kod: Zaznacz wszystko
    http://www.petitiononline.com/abcswift/petition.html

Image
Awatar użytkownika
Venom113

Pochwały: 11

Postprzez daqwid2727 » 20 Lip 2011, 23:04

Mój miał już sporo przejść bo mam dość spore zdolności destrukcyjne... Tak więc leciał już z około 14 betonowych stopni w szkole, puszczałem nim kaczki na plaży (po piachu, bo na jego szczęście nie chciałem go wyławiać z jeziora) - trochę byłem, lekko mówiąc zdenerwowany. Miał też wątpliwą przyjemność spróbować przetrwać przejechanie po nim rowerem (w sumie, to nie on pierwszy, poprzedni LG GW300 też tego doświadczył, ale Etna była niezniszczalna to nawet nie było śladu.) I nie myślcie że to było celowe, po prostu pisałem SMS na rowerze i mi się wymskną :? . A ostatni wypadek z udziałem mojego Swifta skończył się wymianą ekranu - po prostu chciałem go odłożyć do szuflady przy biurku, która niestety była zamknięta, a ja akurat nie patrzyłem co robię, tylko tak - że tak powiem, odruchowo wszystko robiłem. No i upadł. I zdechł :o Ale kupiłem ekran na Allegro za 50zł i go wymieniłem. Tak przy okazji - montaż jakiejkolwiek części w naszym Swifcie to czysta przyjemność. Wszystko na takie "klipsy" jak w starych PC (no w sumie może nie takich starych... chodzi mi o zwykłe biurkowe "desktopy". Mówię "stare", bo niejaki Steve Jobs twierdzi że już mamy erę PostPC :lol: ) Tak więc jeśli ktoś ma wątpliwości co do tego czy czekać miesiąc na naprawę w serwisie, czy zrobić samemu w pół godziny - to ja osobiście proponuję zrobić samemu, przynajmniej wiemy że jest porządnie zrobione ;)

daqwid2727

Następna

• Reklama

Wróć do Ogólne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], one474 oraz 1 gość