• Reklama
ZESTAW KIBICA MOŻE BYĆ TWÓJ!

Kupno swifta z CM7?

Sprawy Ogólne

Kupno swifta z CM7?

Postprzez adrian661 » 03 Lut 2012, 22:10

Mam pytanie,
a mianowicie kolega sprzedaje mi swifta z plusa z cm7 (dowiedziałem się o cyjanku 5 min temu), a mnie mody itp. nie interesują.
I tu pytanie, czy, zanim kupie swifta od niego, to będzie mógł on wgrać czystego andka 2.1 z plusa dla mnie bez fastboota, OC, recovery, swapa itp.?
Jeśli tak to proszę o pokierowanie linkami.
adrian661

Reklama

Zobacz co działo się dalej!

Re: Kupno swifta z CM7?

Postprzez misiek998 » 03 Lut 2012, 22:25

Tak można wrócić, ale ostatni punkt czyli 2.1 bez fastboota nie zawsze odpala. Czasem trzeba kilka razy wgrać z fastbootem, wipe i bez, a to takie kombinowanie. No i może wisieć na logu LG. Generalnie na gwarancję możesz oddać nawet z fastbootem, bo tam tego nie sprawdzają
Tutaj powinny byc oryginalne romy, choć linki mogły popadać
Kod: Zaznacz wszystko
http://www.lgswift.pl/gt540-f62/

Widziałem też coś na początku działu tuning i poradniki.
Zostaw sobie ten CM7 vo tam jest, bo na siłę mógłbyś zainstalwać flash player, oraz znacznie więcej gier jak na 2.1
Image
Zapraszam na mój blog: http://minimalistyczni.blogspot.com/
Wszyscy jesteśmy ludźmi, tylko nie wszyscy z równymi prawami...
Awatar użytkownika
misiek998

Pochwały: 138

Postprzez adrian661 » 04 Lut 2012, 08:34

Hmm.. ale nie wiem czy kupić modyfikowany telefon, ponieważ modyfikacje jakiegokolwiek oprogramowania "wycierają "telefon i krócej sobie pożyje, a zależy mi na długim użytkowaniu.

Czy jak bym oddał go na gware, pod pretekstem"nie działa dotyk" lub "warstwa rezystancyjna nie działa prawidłowo" to zrobili by to+ wgranie czystego 2.1?

Natomiast drugi kumpel też ma swifta z orange(czysty 1.6), i może od niego kupie i tylko uaktualnie do 2.1 i to wszystko :P
adrian661

Postprzez misiek998 » 04 Lut 2012, 10:28

Nie uaktualniaj. 90% użytkowników naszego forum ma ciągle 1.6...
Dlaczego uważasz że krócej pożyje? uzasadnij mi to twierdzenie, bo sam jestem ciekaw. Ktoś kto uaktualnił, to choć trochę się na tym zna i ci podpowie jak go zapytasz, a jak kupisz od kogoś kto na 1.6 jechał, to nawet nie będzie wiedział dlaczego mu smsy nie działają. Zastanów się nad tym, a zawsze też możesz poprosić o powrót do 2.1
Image
Zapraszam na mój blog: http://minimalistyczni.blogspot.com/
Wszyscy jesteśmy ludźmi, tylko nie wszyscy z równymi prawami...
Awatar użytkownika
misiek998

Pochwały: 138

Postprzez w3bb » 04 Lut 2012, 10:40

@up
Na pewno nie 90% ma 1.6, ale kilkadziesiąt osób, którzy się boją o gwarancję itd

Cicho...
//misiek
w3bb

Pochwały: 8

Postprzez rav90 » 04 Lut 2012, 11:27

1.6 to jest juz mocno przestarzaly android i nie warto miec telefonu z nim. Dzieki uaktualnieniom Twoj telefon potrafi wiecej i nie szkodza mu one w zaden sposob. Nie rozumiem sensu posiadania telefonu z androidem i nie modowania go. Nawet wgranie ulepszonego 2.1 jakim jest elegance duzo daje. A potem zacznie Ci sie konczyc pamiec do aplikacji i zaczniesz sie zastanawiac, czemu nie da sie ich przenosic na sd. I w ten sposob dojdziesz ze warto wgrac 2.3. Cala ta dyskusja nie ma sensu...

Sent from my GT540 using Tapatalk
rav90

Pochwały: 4

Postprzez NoireRose » 04 Lut 2012, 12:04

Kupując telefon z CM7 na pokładzie zaoszczędzisz sobie sporo pracy i stresu, bo szybko dojdziesz do wniosku, że brandowany android to największe zło jakie spotkało ten telefon. Ja do 2.1 nie wrócę, chyba, że będę musiał wysłać na gwarancję :P
Model: GT540 Swift Black Sieć: PlusGSM
Soft: Cyanogen Mod 7 Root: Tak
Overclock: 806 MHz Fastboot: Tak
Recovery: RaidZero v.2.1.4 Ucegleń: 1

Szukasz wygodnego sposobu transferu plików do Swojego GT?
Rozwiązanie jest tutaj
Awatar użytkownika
NoireRose

Miejscowość: Łódź
Pochwały: 85

Postprzez adrian661 » 04 Lut 2012, 12:17

No właśnie chce oddać go na gwarancje bo ta szybka jest wytarta i nieprzyjemnie się dotyka, a oddam pod pretekstem że dotyk nie działa i wymienią/naprawią + szybka nowa(ciekawe czy zadziała xd)+ wgrają pewnie 2.1 lub 1.6 i po problemie.
A i któremuś koledze też z cm7 padł telefon po 9 miesiącach nie do naprawy, tzn wyłączył i już tak zostało, nic się nie dało(4 serwisy stwierdziły że pamięć ram i flashchip czy jakoś tak padł a naprawa więcej niż wartość fona), więc boje się o tę modyfikacje a mnie mody ni interere więc chciałbym zwykłego 2.1 zamiast Cyjanka

@Edit to może tak, niech usunie cyjana a skoro z fastbootem przyjmują na gware to niech zostanie, tylko nie wiem czy recovery itp przyjmują... ale zaraz czytałem że jakakolwiek ingerencja w oprogramowanie= papa gwarancja, więc już się pogubiłem...
Ostatnio edytowany przez adrian661, 04 Lut 2012, 12:31, edytowano w sumie 1 raz
adrian661

Postprzez NoireRose » 04 Lut 2012, 12:27

Wątpię, żeby podrapaną szybkę Ci wymienili, tym bardziej, że taką usterkę jaką chcesz zgłosić sprawdza się w sekundę po włączeniu telefonu.

Skoro koledze padł telefon po 1.2 roku i ktoś stwierdził, że padł flashchip to oznacza, że nie da się stwierdzić modyfikacji i gwarancja zostanie uznana. Przerabiałem to jak "spaliłem" kość pamięci wgrywając soft, więc wiem jak to działa. Wtedy wymienili mi też pękniętą baterię i porysowaną klapkę, ale Twój pomysł nie ma szans na powodzenie.

Nieprzyjemną w dotyku szybkę można przykryć folią ochronną, co zamaskuje też jej drobne zarysowania, ale wymiana digitizera (tak się to nazywa) jeżeli ten działa mija się z celem.

Nie będę Cię przekonywał, że CM7 jest warty zachowania, bo o gustach się nie dyskutuje. Jedyne co mogę Ci zasugerować to to, że oryginalny system jest powolny od pierwszego uruchomienia, a modyfikowane zwalniają do tego poziomu dopiero po paru miesiącach (mówię o słabszych modyfikacjach, bo większość nie wymaga sprzątania nigdy, a mimo to działa szybko) i jest to obiektywna obserwacja, a nie wymysł fanatyka :P
Model: GT540 Swift Black Sieć: PlusGSM
Soft: Cyanogen Mod 7 Root: Tak
Overclock: 806 MHz Fastboot: Tak
Recovery: RaidZero v.2.1.4 Ucegleń: 1

Szukasz wygodnego sposobu transferu plików do Swojego GT?
Rozwiązanie jest tutaj
Awatar użytkownika
NoireRose

Miejscowość: Łódź
Pochwały: 85

Postprzez adrian661 » 04 Lut 2012, 12:38

Wiem że digitizer :P
jedynie co mnie zainteresuje w modyfikacji fona to: gry i aplikacje na karte, procek do 800 maks, ram też jakoś podkręcić i to wszystko
adrian661

Następna

• Reklama

Wróć do Ogólne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: one474 oraz 1 gość