• Reklama
ZESTAW KIBICA MOŻE BYĆ TWÓJ!

Doradzenie mi w sprawnie kupna LG Swifta

Sprawy Ogólne

Doradzenie mi w sprawnie kupna LG Swifta

Postprzez Gersiu » 11 Sty 2012, 20:02

Cześć wszystkim!
Mam zamiar kupić LG swifta. Sprzedawca oferuje ten telefon z wgranym androidem 2.3.5 Mam przez to duży dylemat. Napisał on ,że telefon śmiga i się nie zawiesza. Oferuje też przejście do oryginalnego 2.1 na życzenie nad czym się zastanawiam. Niestety nie znalazłem prawie żadnych informacji o wersji tego androida na tym telefonie :( Nie wiem czy telefon się nie zacina i zawiesza, czy nie ma jakichś błędów , czy ma polskie menu ,ile trzyma na nim bateria. Bardzo prosiłbym o was o doradzenie w sprawnie kupna tego telefonu. Za wszystkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
Gersiu

Reklama

Zobacz co działo się dalej!

Re: Doradzenie mi w sprawnie kupna LG Swifta

Postprzez JacunFull » 11 Sty 2012, 23:11

Radze ci nie kupowac poniewaz nie ma pewnie gwarancji a jak kupisz nowego lg z oryginalnym softem to masz gwarancje. Jak. kupisz nowy,nie duzo czasu zajmuje wgranie i odpowiednie ztuningowanie tego fona szczegolnie ze na tym forum masz szczegolowe instrukcje tuningow i w razie potrzeby wielu ludzi do pomocy ktorzy sie ns tym znaja. Ale spytaj sie o gwarancje bo podobno jest tak ze jak ma sie gwarancje i wgra sie niebrandowany soft i przez to traci sie gwsrancje to mozna cofnac wszystkie ulepszenia do poczatku,oryginalnego softu i gwarancja powraca. Jezeli sprzedawca ma gwarancje to popros zeby cofnal softy i tuningi do oryginalnej wersji 2.1 i wtedy mozesz z wazna gwarancja sobie kupic;) Ale mimo wszystko ja wolalbym kupic nowke niesmigana...bo jest niewiele drozsza.

Wyryte za pomoca mojego Taptalk:D
Lg Swift GT540 Czarny :D
LeWa OS v2.0 by Koloses :D
OC: 787Mhz :D
Swap: 256 Mb :D
Micro SDHC Emtec 8GB Class 4 :D
Awatar użytkownika
JacunFull

Miejscowość: Kołobrzeg
Pochwały: 6

Postprzez Gersiu » 21 Sty 2012, 12:52

Dostałem Lg Swifta gt540 z androidem 1.6
- Pierwsze co chciał bym zrobić to zmienić go na andka 2.1 Czy wystarczy ,że pobiorę B2CAPP Setup ze strony www.lg.com/pl i kliknę aktualizuj ?
- Druga rzecz która mnie nurtuje to launcher. Może mi ktoś powiedzieć co to wgl jest ,co daje i jak to sie instaluje ?
- Moze ktoś dać linka do strony albo paczki z fajnymi grami/aplikacjami/tapetami ?
- Co mogę zrobić jeszcze ,żeby telefon szybciej chodził bateria dłużej trzymała i wgl jak go ztuningować można ?

Dzieki za odpowiedzi
Gersiu

Odp: Re: Doradzenie mi w sprawnie kupna LG Swifta

Postprzez moniczka2586 » 21 Sty 2012, 15:58

Gersiu napisał(a):Dostałem Lg Swifta gt540 z androidem 1.6
- Pierwsze co chciał bym zrobić to zmienić go na andka 2.1 Czy wystarczy ,że pobiorę B2CAPP Setup ze strony http://www.lg.com/pl i kliknę aktualizuj ?
- Druga rzecz która mnie nurtuje to launcher. Może mi ktoś powiedzieć co to wgl jest ,co daje i jak to sie instaluje ?
- Moze ktoś dać linka do strony albo paczki z fajnymi grami/aplikacjami/tapetami ?
- Co mogę zrobić jeszcze ,żeby telefon szybciej chodził bateria dłużej trzymała i wgl jak go ztuningować można ?

Dzieki za odpowiedzi

Kolego a wiec tak
1. Launcher to tak na prawde temat (tak jak jest w nokiach i se) poprawia to wyglac i mozna go dowolnie spersonalizowac.
2. Wszystko co fajne znajdziesz w dziale download :)
3. Root telefonu, task killer i rozne ram menadzery ;)
Co i jak zrobic masz w temacie zaczynajac zabawe od zera :)
Powodzenia ;)

Wysłane z mojego Galaxy551 za pomocą Tapatalk
Image
Zanim napiszesz post/założysz temat skorzystaj z opcji "SZUKAJ" :)
Szanuj moderatora swego bo możesz mieć gorszego ;)
Awatar użytkownika
moniczka2586

Miejscowość: Łódź
Pochwały: 49

Postprzez Gersiu » 21 Sty 2012, 20:07

Dzięki za odpowiedź. A co do mojego pytania ? czy wystarczy pobrać "B2CAppSetup" i dać aktualizuj żeby mieć z andka 1.6 na 2.1 ???

Jeśli chodzi o to rootowanie itd... to niestety chyba się za to nie zabieram. Jestem w tym zielony. Czytałem masę poradników ale dalej nie wiem co gdzie kiedy i jak :( Musiał by mi ktoś chyba pomóc krok po kroku a to pewnie nie możliwe. Cóż dziękuję jeszcze raz za odpowiedź i liczę na udzielenie się do mojego pierwszego pytania.
Gersiu

Postprzez Kisloo » 21 Sty 2012, 22:49

A wiec tak : b2c zachwala sobie ceglowanie telefonow. Polecam kdz updater, poradniki masz na forum. Zawsze mozesz odezwac sie xo mnie na gg

Naciapciane z Swifta .
Image

Gadugadu : 18448376 - pisz w ważnej sprawie ..
Kisloo

Miejscowość: Tczew
Pochwały: 14

Postprzez mrCloud » 21 Sty 2012, 23:25

Po drugie jeśli nie czujesz się na siłach wgrywać androida to napisz w temacie pomoc zdalna, tam na pewno znajdzie się ktoś kto ci pomoże :)

Sent from my GT540 using Tapatalk
Image
Image
Awatar użytkownika
mrCloud

Miejscowość: Poznań
Pochwały: 35

Postprzez Gersiu » 23 Sty 2012, 16:53

Bardzo potrzebuję kogoś kto pomoże w aktualizacji androida z 1.6 do 2.1 przez GG mój nr. to 8464709. Z góry dzięki
Gersiu

• Reklama

Wróć do Ogólne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości